dissabte, 23 d’octubre del 2010

Arqueologia

Vila-rodona: Un viatge a través del temps

Vila-rodona, a la comarca del Alt Camp, a Catalunya, és un petit poble que amaga un tresor inigualable: un ric patrimoni històric que ens transporta a través de diferents èpoques. Des del Paleolític inferior fins a l'època romana, Vila-rodona ens ofereix un fascinant viatge a través del temps.

Testimonis del passat:

  • Restes paleolítiques: S'han trobat restes fossilitzades de mamut, cervol i cavall pertanyents al Paleolític inferior, amb una antiguetat d'uns 250.000 anys. Això ens demostra que la zona estava habitada des de temps prehistòrics.
  • Viles romanes: En el terme municipal es localitzen restes corresponents a més de vint viles romanes. Això indica que la zona era un important centre d'activitat agrícola i comercial durant l'època romana.

Un singular edifici funerari:

  • El columbari: Un edifici funerari romà construït al segle II d.C. Es tracta d'un edifici rectangular amb un podi decorat, un cos central amb falses pilastres dòriques i una teulada a doble vessant. Els murs interiors conserven part de l'estucat original i sis petits nínxols on es depositaven les urnes amb les cendres dels difunts. El columbari de Vila-rodona és un dels exemples més ben conservats d'aquest tipus d'edificis funeraris a Catalunya.
  
                                   

Un viatge per descobrir:

Visitar Vila-rodona és una experiència única que ens permet descobrir la història d'un poble a través dels seus vestigis arqueològics. Passejar pels seus carrers, visitar el columbari i contemplar les restes de les viles romanes ens transporta a un altre temps, on la vida era molt diferent a la que coneixem avui dia.

Vila-rodona és un espai ideal per a tots els amants de la història, la cultura i el paisatge. Un indret per gaudir d'un viatge inoblidable a través del temps.